Dit is een chocolade-toetje-snoepje uit mijn kindertijd waarmee wij opgegroeid zijn. Het is een eenvoudig recept, om snel en makkelijk een dessert te maken.
Ik herinner me dat de vierkante chocoladeblokjes ook bij de bakker te koop waren en ik vond ze al kind altijd veel te klein 🙂 maar de smaak was hemels!
Ook mijn moeder maakte het thuis als toetje op de zondagmiddag.
Ingrediënten
1 blik gecondenseerd melk, ik heb Friesche Vlag gebruikt ( blijk van 397 gram)
200 gram boter, kamer temperatuur in blokjes gesneden
200 gram volle melk poeder, ik heb Molen de hoop melkpoeder gebruikt, maar je kan ook een andere merk voor gebruiken. Let op, het moet een melk poeder voor het bakken zijn.
100 gram cacaopoeder.
100 gram walnoten of 125 gram “all raw”noten mix grof gehakt
Bereidingswijze
Meng in een kom de melkpoeder met de cacao.
In een pan breng de gecondenseerde melk aan het koken, ongeveer 6 minuten. Zet het vuur uit.
Voeg nu de boter toe en roer alles goed door tot de boter gesmolten is.
Voeg geleidelijk het mengsel van cacao en melkpoeder toe aan de boter mengsel en roer goed door.
Als laatste voeg de noten in de pan en roer alles goed door.
De chocolade massa zal vrij zacht zijn, maar no worries, het wordt hard in de koelkast.
Giet de chocolade in een cakevorm ( bedekt met keukenfolie of bakpapier) en zet het in de koelkast voor 4 a 5 uren.
In klein of grote blokjes snijden en geniet ervan!