Ingrediënten (voor 4 personen)
2 zoet aardappel
½ stuk pompoen
2 gewone aardappel
2 wortels
1/2 paprika
½ stuk courgette
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 ui
4/5 eetlepels olie om in te bakken
150/200 ml groenten bouillon
kruiden (zout, peper, paprikapoeder, kurkuma, cayenne peper)
handje cashewnoten
handje fijn gehakte hazelnoten
verse peterselie
wokpan of een grote koekenpan
Bereidingswijze
Snij alle groente klein (hoeft niet heel fijn), doe knoflook en ui in de pan met olie (ik gebruik olijfolie, kan ook andere olie zijn). Fruit deze even samen met de rode peper en voeg de aardappel, pompoen, wortel en zoete aardappel toe. Laat deze even een beetje gaar worden en voeg dan de bouillon, courgette en paprika toe (deze hebben minder tijd nodig om te garen). Dek de pan af met een deksel om het proces te versnellen. Als de groente wat zacht begint te worden voeg je kruiden toe: zout, peper, kurkuma in ieder geval, eventueel aangevuld met paprikapoeder en cayenne peper. Goed kruiden is het halve werk dus proef of er genoeg smaak aan zit. Als alles gaar is, voeg je de noten toe. Garneer af met een beetje fijn gehakte peterselie.
Tip: een gekookt eitje, geroosterd brood uit de oven of meng er nog een paar blokjes feta doorheen.
Heerlijk voor in de wintermaanden!