Ingrediënten
300 gram kipfilet, in blokjes gesneden
50 gram boter
1 klein ui ( wit) fijn gesneden
2 eetlepels bloem of maïzena
100 ml witte wijn
500 ml bouillon
100 gram walnoten, fijn gehakt
2 eetlepel tomatenpuree
Zout
Peper
Beetje paprikapoeder
Verse koriander om te garneren
Bereidingswijze
Verhit de boter in een koekenpan en bak de kip 10 a 15 minuten goudbruin. Voeg de ui toe en bak alles nog een paar minuten totdat de ui zacht wordt. Voeg nu de paprikapoeder, bloem of maïzena en roer alles goed bij elkaar. Giet de bouillon en de wijn in de pan en roer alles goed door. Breng alles op smaak met zout en peper. Als laatst doe de tomatenpuree en de walnoten in de pan en laat alles ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
Garneer je gerecht met lente ui! Heerlijk om te serveren met witte rijst!