Ingrediënten
1 jalapeno peper of 1 rode peper fijn gesneden, ik heb 1 rode peper gebruikt
5 eetlepels olijf olie of arachideolie
1 klein lepel zeezout
1 klein lepel tijm vers of gedroogd
Halve eetlepel bruine suiker
50 gram gemengde noten, ik heb all mix gebrand en gezouten gebruikt. Je kan ook pinda’s gebruiken. Wees creatief! Ik vind walnoten en paranoten ook super lekker en je krijgt een heerlijk “bite” hierdoor. Hak de noten fijn met een mes.
2 lente uien, alleen het witte gedeelte gebruiken ( groen gedeelte niet weggooien! deze is om je gerecht te garneren) Snijd de lente uit fijn.
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel soja saus
1 eetlepel ketjap
2/3 knoflookteen, fijn gehakt
Beetje geraspte gember, 1 klein lepeltje.
2 eetlepels citroensap
1 pak noodles, volkoren of rijstnoodles wat jij lekker vindt. Ik heb voor 2 personen 150 gram noodles gebruikt.
Bereidingswijze
Verhit de olie ( olijfolie) in een koekenpan voor 2 a 3 minuten op medium temperatuur. Voeg de pepers en bak alles nog 1 minuut goed door. Kook de noodles volgens de instructies op de verpaking.
In de tussentijd meng in een schal de kruiden: tijm, zeezout, suiker, noten fijn gehakt, lente ui, sesamolie, knoflook, gember, ketjap, sojasaus, citroensap. Voeg de kruiden in de koekenpan en roer alles goed door.
Voeg nu de gekookte noodles toe en roer alles bij elkaar. Garneer de noodles met lente ui en nog een paar noten!
Smakelijk eten!