Ingrediënten
4 eieren
150 g kwark
3 eetlepels honing
200 g havermeel
2 theelepels kaneel
15 g bakpoeder
150 g geraspte wortel
60 gram walnoten of pecannoten
1 sinaasappel
150 gram roomkaas
1 eetlepel honing voor de topping
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de eieren in een kom en roer met een garde luchtig.
Voeg de kwark en honing toe aan de eieren en meng goed.
Meng in een andere kom de havermeel, kaneel en bakpoeder.
Doe de droge ingrediënten bij het ei-kwark en honing mengsel en roer het geheel goed door elkaar.
Schep als laatste de wortel en de noten door het beslag.
Verdeel over een cakeblik ( ingevet met boter of olie) en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de topping.
Rasp de sinaasappelschil en bewaar deze apart.
Halveer de sinaasappel en pers uit. Gebruik 2 eetlepels sap en 1 eetlepel honing om te mengen met de roomkaas.
Zet het sinaasappel-roomkaasmengsel in de koelkast tot de cake volledig is afgekoeld.
Besmeer dan de bovenkant van de cake met dit mengsel en garneer met de sinaasappelrasp.