Ingrediënten (voor 4 personen)
200 ml extra Virgin olijfolie
2 handenvol verse basilicum ( ongeveer 2 planten)
1 handvol spinazie
1 handvol peterselie
60 gram walnoten
60 gram cashewnoten, gebrand en gezout
4 teentjes knoflook, gepeld
40 gram Parmezaanse kaas( optioneel)
Wat heb je nog meer nodig
Een blender of een keukenmachine
Beetje zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Doe de basilicum blaadjes, spinazie, peterselie, walnoten, cashewnoten , knoflook en Parmezaanse kaas in de blender of keukenmachine en pureer/ hak alles fijn. Voeg vervolgens de olijfolie toe en mix alle ingrediënten.
Zelf kun je bepalen hoe grof of hoe fijn jij de pesto wil hebben. Hoe langer je de pesto mixt, hoe fijner de structuur.
Je kan het op smaak brengen met een beetje extra peper en zout!
Heerlijk door de salade, pasta of als dip!
De zelfgemaakte pesto kun je in de koelkast bewaren in een afgesloten potje of je kan het ook invriezen.