Ingrediënten (voor 4 personen)
250 g pasta in kort formaat
1 blijk tonijn in water of olijfolie (200 g)
80 g gorgonzola kaas
15 g boter
80 ml vocht (het water) waarin de pasta wordt gekookt
1 theelepel zout (voor het koken van pasta)
peper naar smaak
60 g pecannoten, gebrand en gezout/ grof gehakt
Optioneel: Parmezaanse kaas, geraspt
Bereidingswijze
Vul een pan met water en zet deze op middelhoog vuur. Als het water begint te koken, voeg je zout en pasta toe.
Kook de pasta 3-4 minuten korter dan de instructies op de verpakking.
Ondertussen zorgen wij voor de saus.
Doe de boter en de gorgonzola, in stukjes gesneden, in een koekenpan.
Voeg 80 ml van het water waarin de pasta kookt toe en meng, op laag tot middelhoog vuur, tot de saus een licht romige consistentie krijgt (ongeveer 4-5 minuten).
Voeg nu de tonijn toe, uitgelekt en meng alles goed door.
Kook de saus nog 2-3 minuten en voeg dan de gekookte pasta al denté toe, goed uitgelekt.
Laat de pasta’s nog een paar minuten in de saus sudderen en voeg daarna de pecannoten toe.
Schep de pasta’s in diepe borden en bestrooi een beetje Parmezaanse kaas erover.
Tip: Wil je graag een glas witte wijn bij de pasta? Kies bijvoorbeeld een verdicchio!