Ingrediënten
- ¼ sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel honing of agave stroop
- ¼ chilivlokken
- 1 eetlepel maïzena
- 1 eetlepel sambal of sriracha
- 150 ml water
- 500 gr. reuze garnalen, rauw, gepeld en schoongemaakt
- zout
- peper
- 1 rode paprika in reepjes gesneden
- 1 gele paprika in reepjes gesneden
- 3 tenen knoflook, fijn gesneden
- bosui, fijn gesneden
- handje pinda’s
Optioneel: witte rijst gekookt, om te serveren
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom: sojasaus, sesamolie, honing, sambal, chilivlokken, maïzena, en het water. Roer alle ingrediënten bij elkaar.
- Verhit 2/ 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan.
- Bak de knoflook samen met de rode en de gele paprika een paar minuten tot dat het een beetje zacht wordt. Voeg zout en peper om alles op smaak te brengen.
- Voeg de garnalen in de koekenpan en roerbak ongeveer 3 minuten.
- Voeg nu de saus en de pinda’s bij de garnalen in. Laat alles op een laag vuurtje 3 minuten sudderen zodat het sausje dikker wordt.
- Garneer met bosui.
Serveer er witte rijst bij.