Ingrediënten (voor 1 cake)
125 gram basterdsuiker
125 gram kristalsuiker
200 gram zachte boter (niet gesmolten)
4 eieren
250 gram bloem
theelepel bakpoeder
2 volle theelepels kaneel
Merg van 1 vanillestokje (of 1 theelepel vanille-essence)
50 gram walnoten, grof gehakt
50 gram amandelen grof gehakt
Snuf zout
Cakevorm (circa 30 cm lang), ingevet met boter of bakspray
Aluminiumfolie
Hoe maak je het?
Klop de suikers met de boter romig, je kunt daar het beste een siliconen spatel voor gebruiken (een garde is wat onhandig). Klop de eieren er een voor een door. Spatel dan de bloem, bakpoeder, de vanille, zout, kaneel en bijna alle noten erdoorheen (houd een paar nootjes over voor de bovenkant). Niet alles tegelijk erdoorheen, maar beetje bij beetje, en goed doorspatelen.
Je hoeft dit cakebeslag niet minutenlang te kloppen, zodra alles gemengd is en je geen bloem meer ziet, is het goed. Strooi de laatste walnoten en amandelen over de bovenkant van de cake.
Schep het beslag in de ingeboterde cakevorm en dek af met aluminiumfolie. Zet de afgedekte cake in het midden van de voorverwarmde oven op 175 °C. Haal na een half uur de folie van de cakevorm af en zet de temperatuur terug naar 150 °C. Bak vervolgens nog een half uur.
Haal de walnotencake daarna uit de oven en laat op een rooster afkoelen.
Tip! Lekker met een bolletje roomijs!